Nokedli lapja - családi magazin
Nokedli lapja - családi magazin
Linkek

4! 444.hu


ma.hu portál


Szöveg fordítás


Szoftverek letöltése


Drágakő biblia


A fröccs


Online
Internetes Játékok


PRchecker.info


Poen-dili-vicc


A Föld összes jól fogható rádiója


Családi szakácskönyvem


Ingyenes hirdetés


Weblink Linkgyűjtemény, Linkek


KAMU OLDALAK
Lájkvadász,
dezinformációs
oldalak


Siófoki élő Webkamera


Buborék-billiárd


     
Partnerprogramok
     
Plus500
     
Roulette iskola
     
Kaszinók
     
Kattintós oldalak
     
WEB bank
     
Kapcsolat
     
Időjárás

Hőtérkép
     
Online játékok

Online játékok új ablakban

     
Keress 500.-Ft !

500 ft

     
Lazítás

Mottó: "Próbálj meg lazítani" (Hofi Géza)

Állandó stressz-hatás alatt élünk.

Munkahely = bolondokháza,
kígyózó sor vásárláskor =
hogy lehet ezt kibírni,  
elmegy az orrod előtt a busz = ez őrület, ha elértem volna nem kések ismét. 

És ráadásul igen rosszul reagáljuk le ezeket a dolgokat. Ideges vagy beveszel egy dilibogyót, amitől elálmosodsz, ezért iszol egy újabb kávét, majd még egyet, rágyújtasz, mert azt hiszed a nikotin nyugtatószer… este pedig nem megy az alvás. És közben azt hajtogatod, hogy még meghalni sincs időm, de sajnos előbb-utóbb lesz, jó úton haladsz pontosan ebbe az irányba.

Egy minimumprogramot ajánlok: Elfogadom, hogy kevés időd van, de 10, azaz TÍZ perced naponta azért csak van? És nem kell elmenni sehova. De legyen benne a napirendedben! Iktasd be ezt a napi tíz percnyi időt hat-nyolc részletbe!

Javaslatom a hat egyszerű módszer elsajátítása és gyakorlása testünk gyors-szervizelésére (amit tévesen speed-wellness-nek neveznek).

I. Trofotréning (60 másodperc bárhol is legyél)

A trofotropia orvosi fogalom. Azt az állapotot fedi, amikor a test saját erejéből új energiát gyűjt, közben a test „akkumulátorai” másodperceken belül regenerálódnak, feltöltődnek. A tréning pihentet, jó hatással van az öntudatra és a koncentrációs képességre. Nem értelmi síkon hat, hanem a tudatalattit stimulálja. Az agy a test minden sejtjével kapcsolatban áll. A sejtek képesek üzeneteket fogadni, változásokra képesek. Megfelelő gyakorlás után mindenki képes bizonyos szinten befolyásolni fizikai állapotát. (No mi nem akarunk az indiai fakírok szintjéig eljutni!) Hatszor 10 másodperc helyett kezdetben szánj 6 percet, az elsőre lépésre kb. 2-őt (Ezen múlik, hogy a többi lépés a kívánt eredményeket meghozza!).

1. Lépj át a képzeletbe! Kezdetben keress egy csendes zugot. Támaszkodj a falnak, vagy ülj le kényelmesen, csukd be a szemed (később már erre sem lesz szükséged) és gondolj egy számodra igen kellemes élményre, tájra, eseményre olyan erősen, hogy úgy érezd mintha most te is ott lennél (később akár vásárlás, utazás közben is képes leszel erre).

2. Érezd és figyeld tudatosan a légzésed! Képzeld el, hogy minden kilégzésnél távozik egy problémád.

3. Találd meg az egyensúlyod! Gondolj egy kétkarú mérlegre: az egyik felén te vagy a másikon a harag, stressz, és effélék. Majd képzeld el amint a mérleg lassan egyensúlyba kerül.

4. Érezd a tested! Gondolatban haladj végig a testeden. Kezd a fejeddel: "A fejem tiszta, gondolataim nyugodtak és kellemesek." Ismételd. "Könnyeden lélegzem ez jóleső érzés." Folytasd a jobb kezeddel. Ismételd: "A jobb kezem meleg és nehéz, majd a bal. Összpontosíts erre az érzetre. Lábam friss és könnyűnek érzem. A talpam meleg, de nem izzadt." Ismételd. Kezdetben, mondd is ki hangosan az előbbieket, vagy 
ha olyan helyen vagy tudatosan olvasd fel magadban a mondatot, mintha papíron lenne leírva szép lassan.


5. Nyugtasd meg a szíved! Figyeld ahogyan nyugodtan és egyenletesen ver. Kezdetben keresd meg balkezeden csuklódnál a pulzusodat és mond ki a számokat 31, 32, 33 ha szívverésed kezdetben gyorsabb lenne, gondolj arra, hogy ezt a tempót szeretnéd elérni és egy idő múlva a szívverésed szinkronba kerül. Ne legyél türelmetlen a jógik ezt több tíz évig gyakorolják!

6. Térj vissza frissen! Ismételd el háromszor: " Teljesen nyugodt vagyok." És nyisd ki a szemed.

60 másodpercnyi trofotréning = FÉLÓRÁNYI JÓGA

 II. Relaxációs gyakorlat 

Mindkét kezünket tegyük vállszélességben egy bevásárló kocsi fogantyújára, egy polc szélére, hűtőpult szélére, széktámlára, vagy ami akad. Nem fogjuk a támpontunkat terhelni. Egyenesítsd ki mind a tíz lábujjad. És nyomd a talpad erősen a földhöz. Feszítsd meg a farizmod, egyenesítsd ki a hátad, a vállad nyomd lefelé a fejeddel pedig nyújtózz felfelé, amennyire csak lehetséges. Ezután fordított sorrendben lazítsd el magad. Ezt ismételd párszor. 

Ha nagyon felhúztad magad kitűnő lazító gyakorlat. (Kezdetben azért kell legalább három perc a teljes lenyugváshoz.) 


 

III. Illatdopping = Egy hét vakáció a trópusokon

Szeretne felélénkülni? Citrom, narancs, grépfrút, papaya és mangó. Ez az a gyümölcskoktél, amit ha orrunkon, bőrünkön vagy gyomrunkban érzékelünk felélénkülünk. Reggelidben szerepeljen legalább egy a fenti gyümölcsök közül. (Lehetőleg ne cukros lötty formájában).

Feszült, ideges vagy? Cseppents narancsvirágolajat csuklódra, a két csuklód dörzsöld össze és néha szippants egyet ebből a mennyei illatból!

Fáradtnak érzed magad? Citrus és/vagy citromolaj a megoldás. Ha halántékodat bedörzsölöd egy-egy cseppel javítja a koncentrációdat.

Rossz a kedved? Félelmek, szorongás gyötör? Az mandarinolaj édes illatától könnyedebbnek érzed magad és egy idő múlva rossz érzéseid is elmúlnak.

Ezt hívják aroma terápiának. Képzett természetgyógyászok fantasztikus eredményekkel alkalmazzák. A finom illatmolekulákat a szaglósejtek és a több mint húszmillió idegvégződés a limbikus rendszerhez, azaz agyunk érzékelő központjába továbbítja. A kellemes illatok képesek befolyásolni kedélyállapotunkat, fizikális mutatóinkat sőt hosszútávon és tudatosan alkalmazva gyógyító hatásúak. (Gondoljon a kamilla- és levendulaolajra mint patikaszerekre.)IV. Színterápia

Kettősségét régóta ismerik és tudatosan alkalmazzák. A szerelem és a tűz színe a vörös. Energiát ad, és növeli az életkedvet (főleg napsütéshiányos téli időszakban). Jó hatással van az anyagcserére, az idegrendszerre és a keringésre, gyorsítja a légzést és elősegíti az adrenalin termelést. Ha lehangolt vagy végy fel egy piros pulcsit, inget vagy egy vörösre árnyalt szemüveget. De, ha élénk vörös falak között töltesz egy napot az túlpörget, idegesít.
A reklámipar is előszeretettel használja a színdinamika élettani vonatkozásait. A pasztell lágy színek, a természetes anyagok színvilága megnyugtat. Szemben a reklámszíneknek nevezett élénk színárnyalatokkal, amelyek mágikusan vonzzák a tekintetet, de hosszas nézésük fáraszt. Sőt fejfájással, szédüléssel is figyelmeztet szervezetünk.V. Néhány percet áldozzunk legnagyobb szervünkre a bőrünkre!

Ez testünk első védőbástyája óvjuk és gondozzuk.
Ma már tudjuk, hogy bőrünk is érezheti kellemesen magát, hiszen találhatók benne receptorok az endorfin, a boldogsághormon fogadására. Csak aktiválni kell őket. Kenjünk rá csokoládét? Na azt is lehet, nem haszontalan a kakaóvaj és a lecitin, igen értékes kozmetikumok. Egy jó csokipakolás az arcon jó lépése a kozmetikusnak egy nagykezelés során. A bőrünk nem csupán az arcunkból áll; az csak a kirakat. Ha egy tisztasági pórustágító fürdő után finoman bekrémezzük testünket regeneráló aloe-vera vagy oliva kivonatot tartalmazó hidratáló krémmel az villámgyorsan beszívódik bőrünkbe. A gyengéd masszírozás és a bőrnedvesség visszapótlása, az esszenciális zsírsavak, az aloe-vera sejtanyagcsere fokozó hatására aktiválódnak a receptorok. Nem csupán bőrünket tettük rendbe közérzetünk is kellemesebb lesz!VI. Létszükségletünk a víz, egyben a legolcsóbb pozitív energia nyerés!

Már akkor pozitív energiát nyerünk, ha egyszerűen iszunk egy pohár valódi ásványvizet, hiszen testünk ~70%-a víz. Testünk igen érzékeny: ha túl kevés folyadékot fogyasztunk akkor az agyunk azonnal fáradtság érzettel reagál! Mennyi folyadékot ajánlott fogyasztanunk? Az optimális mennyiség függ a nemtől, életkortól és életviteltől. Egy középkorú háziasszony számára 30 ml/ testsúlykilogramm. Vagyis egy 65 kg-os nőnek napi 2 liter folyadékot kell fogyasztania. Ha aktív élet élsz, sportolsz, idegi terhelés alatt dolgozol természetesen növelni kell a napi kvótát. Fontos, hogy a folyadékmennyiség elosztva egész napon át pótlódjon, valamint az aktív nappali szakaszban folyamatosan pótlódjon az ásványi anyag vesztés (vizelettel folyamatosan ürül) és segítsük meg a sejteket a salaktalanításban: pl. igyunk ásványvizet zöld teával. Ha ideges lettél, vagy valami felbosszantott igyál néhány korty hideg  tisztított csapvizet, lassan komótosan és a pozitív energiák visszatérnek - ez tuti.


Szerencsétlenségünkre nálunk a Csongrád-, Békés megyei térség sok részén már a mélységi vizek (artezi) is szennyezettek arzén és erős vas  és nitrát tartalmuk miatt. Ebből már nem lehet ásványvizet nyerni, de jobb nem lévén felszíni vizekkel hígítva és mentesítve még "ivóvíz" előállítható belőllük. 


Az olcsó ásványvizek, amit Lakitelek, és Dél-nyugat Dunántúl kútjaiból termelnek alacsony és kevéssé értékes ásványi össztételük miatt  súrolják lécet az ivóvíz és ásványvíz között. 


A fő problémát a városok-falvak elavult csőhálózata és a rendszeres hálózat tisztítási hiány jelenti. Ez csak nálunk probléma. Ausztriában ahol kristálytiszta foglalt hegyi források vizét isszák, rendszeres a felhívás: "Vegyenek ívásra és főzésre vizet, mert holnap hálózat tisztítás lesz és a zavaros esetleg barna, zöldes elszíneződésű vizet csak tisztálkodásra használhatják!"


Ma 2013. 04.22. a Föld Napján írom e sorokat. Milyen ivóvizet hagyunk unokáinknak, mi 
akik az egyik legynagyobb iható, talajban lévő édesvíz-készlettel rendelketünk 10 éve Európában!

 

     

     
Naptár
2018. December
HKSCPSV
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
     
Pontos idő:

     
Mai vicc

 

     
Online média
 
 
     
Hasznos tudnivalók

Ne hagyd magad elsavasodni!

Mik azok az "E" számok

Szőlőkúra

Mozgásszervi megbetegedések

Amit a biztonságos napozásról tudni kell!

Lazítás - speed wellness

HTML gyorstalpaló

BMI  KALKULÁTOR

     
A látogató adatai

IP

     
Statisztika

ingyen
webstatisztika

     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
     
Kedvelés


     
Névnap:

     

Hírek,információk,érdekességek a Super Mario világából.Ismertetõk,leírások,játéktesztek. Folyamatosan megújuló tartalom.    *****    STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    &#9819; ANELIATH &#9737; varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto