|
ISMERKEDJÜNK MEG A JÓTÉKONY TÁPLÁLÉKOKKAL ÉS TUDATOSAN ÉPÍTSÜK BE ÉTRENDÜNKBE!
Különösen erős bázikus hatást mutató fűszernövények.
HAGYMA
A legértékesebb hatóanyagokkal rendelkezik a rák-, és keringési zavarok megelőzésében. Az újhagyma kénben gazdag olajai elixírként szolgálnak testnek-léleknek. Mindamellett a zöldhagyma C-vitamin készlete a többszöröse vörös társának. A mirigyműködés fokozására jótékonyan hat, fogyasztása jobb májfunkciót, étvágyat, fokozottabb bélműködést és jobb emésztést eredményez. Emésztési zavarok egész sorát, illetve annak kísérőjelenségeit képes enyhíteni, mint a fejfájást, a rosszullétet, az álmatlanságot. A kéntartalmú illóolajok, jó nyákoldó tulajdonságuk következtében sikerrel veszik fel a harcot a különböző légzőszervi megbetegedésekkel. Az illóolaj-tartalom elsősorban a léghólyagocskák kiválasztására hat serkentőleg. A hagymafélék a vérerek működésének fokozásához, tágulásához is hozzájárulnak, ezáltal fokozódik a szívizom munkája is, ami az artériás megbetegedések gyógyításánál jelentős javulást eredményez. Közvetve jelentősebb hatással rendelkezik az idegrendszerre, illetve jelentős féregűző hatása sem elhanyagolandó. A nagyobb mennyiségben benne található szervesen kötött jód fokozza az anyagcserét. A szagát félretéve mindenekelőtt inkább ezt a sok csodálatos gyógyhatást szem előtt tartva kell a hagymaféléket az étrendben megfelelő mennyiségben elhelyezni.
| |